• IKEA

  • (3)
    Loading...
  • White Veg-options
Lacto
Ovo
Western
Fast food
Delivery
Non-veg

Serves meat, vegan options available. International superstore from Sweden selling furniture and home goods. An onsite bistro offers light meals, snacks, and Swedish meatballs including veggie meatballs which are vegan and are also sold in the store grocery- freezer section. Menu has other vegan-friendly foods such as rice and steamed veggies, pasta marinara, salad, and soup. Serves fountain drinks. Selection may vary by location. Open Mon-Thu 10:00-19:30, Fri 10:00-20:30, Sat 09:00-19:30. Closed Sun.


Venue map for IKEA
© OpenStreetMap contributors

3 Reviews

First Review by pinkmotel

annabelfoubert

Points +559

Vegan
04 Nov 2023

Fijne vegan opties voor een grootkeuken

🌱 Plantballetjes met frietjes, erwtjes en veenbessensaus (€6,95)
🌱 Vegan vanille-chocolademuffin (€2,95)
- - -
IKEA verdient zeker vier sterren op vlak van vegan opties en hun smaak, uiteraard binnen het concept van een grootkeuken. Na de succesvolle solojaren van hun Zweedse balletjes, bracht IKEA hun plantballetjes op de markt. Deze zijn enkel te verkrijgen in het complete gerecht: met frietjes, erwtjes en veenbessensaus. De roomsaus die erbij geserveerd wordt is NIET vegan, je kan gewoon vragen om deze weg te laten. De plantballetjes zijn lekker van smaak en zouden volgens mij ook prima passen bij tomatensaus.
De vegan vanillemuffin met chocoladedruppels is te krijgen als dessert in zowel het restaurant als de bistro. Deze is echt overheerlijk!

Updated from previous review on 2023-11-04

Pros: Budgetvriendelijk, grootkeuken met meerdere vegan opties

Cons: Geen keuze in het aantal balletjes, balletjes niet apart te krijgen in het restaurant

Advertisement

Mpie

Points +2627

Vegan
06 May 2022

Buffetrestaurant voor families

Er is een Zweedse bistro en een Zweeds restaurant. Beide zijn te vinden in de IKEA-winkel, maar je kunt er ook heen zonder er te winkelen.

In de bistro: frietjes, vegan hotdog, veggie balletjes en plantballetjes zijn vegan. Sauskeuze bestaat uit mosterd en ketchup.

In het restaurant zijn er altijd veggie balletjes en plantballetjes beschikbaar. Vraag bij het personeel na welke andere bereidingen er ook vegan zijn, ze zijn op de hoogte. De veggie balletjes zitten vol groente, de plantballetjes zijn een vleessubsituut dat heel vlezig smaakt.

Soep is vegan, er is salad bar en meestal is er ook vegan dessert. Je kunt ook een bord vol warme groenten scheppen, verwacht je aan typische grootkeukengroenten die helemaal platgekookt zijn.

Ideale plek voor een snelle hap met kinderen. Er zijn kinderstoelen, een speelhoek, magnetron en de gerechten vallen in de smaak bij kinderen. Heel goedkoop.

Voor mij 4 sterren waard, uiteraard in zijn categorie van grootkeukenrestaurant. Verwacht zeker geen verfijnde smaken ;)

In de vegan shop kun je de balletjes ook kopen uit de diepvries.

Pros: Eenvoudig en snel, Goedkoop, Kindvriendelijk

pinkmotel

Points +46

Vegan
16 Aug 2021

VEGAN HOTDOG

im obsessed with their hotdog
This page has been viewed 599 times.