Poort van Assen

  • Veg-options Veg-options
    ( 7 reviews )
Contact
592331309
Find

Weierspoort 27, Assen, Netherlands, 9401DX

Serves meat, vegan options available. Could get a seaweed patty burger here.

Categories: Lacto, Ovo, Beer/Wine, European, French, Non-veg

7 Reviews

First Review by I_R_Vegan

Vegan options - Edit

Gastvrij onthaald door de eigenaar, die trots de vegan options noemde. Wij als omni en vegan hadden beide voldoende keuzemogelijkheden voor voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Prima eten zonder veel poespas. Met een heerlijke vegan rode wijn erbij. Heel positief voor een van origine traditioneel restaurant. Er komen regelmatig vegans eten, een aantal wekelijks. Wij hebben bij dit ene diner vanzelfsprekend niet alles geproefd, en kunnen een volgende keer dus daar iets nieuws proberen. Onze complimenten voor het meegaan met de tijd.

Pros: friendly staff, many vegan options, suitable for 'mixed company' - omni, veggie, vegan

Read More

By submitting this post you agree to HappyCow Terms

Horrible and food without any inspiration - Edit

Ik en me vrouw waren opzoek naar een restaurant om op eerste kerstdag te gaan eten. Al gauw kom je bij dit restaurant terecht omdat dit het enigste restaurant is waar je veganistisch kan eten.
(In iedergeval eten is een groot woord......want ik zal het geen eten noemen)
We hadden een half jaar geleden al gereserveerd en de persoon waar we email contact mee hadden was erg netjes. En ze vertelde dat ze zelf ook VEGAN is en dat de kok het leuk vindt om nieuwe dingen te proberen. Nou dachten we dit is het restaurant waar we onze eerste kerst vieren zonder familie.
We keken er enorm naar uit......erg dom van ons.
Onze amuse was een stuk cassave (van supermarkt jumbo) met daarop een stukje sla, walnoot en wat olie. En na dit begon het wachten en de irritatie.
We moesten een uur wachten op onze eerste gang. En na een uur wachten was ook nog eens het verkeerde, was namelijk voor onze (niet-vegan) buren. Het was namelijk kalkoen met nog iets erop. De serveerster keek ons aan alsof wij gek waren, omdat we nogal verbaasd uit onze ogen keken. Na een paar lange seconden kwam ze erachter dat ze fout had gemaakt.
Na nog eens 15 minuten wachten kwam onze eerste gang (1 uur en een 15 minuten totaal).
Het bestond uit een stuk gegrilde aubergine met daarin wat groente, komkommer met wat stukjes tomaat, bloemkool bouillon (heel erg zout) en wat rauwkost.
Over onze eerste gang kan ik heel kort zijn.....ze zeggen dat ze alles vers maken? Maar dat is complete BS, want alles komt (volgens mij) uit een pakje. En is totaal inspiratieloos en smaakt ook inspiratieloos!
Onze tweede gang kwam na nog eens een uur wachten, ik was op dat moment al redelijk aan het koken van irritatie. Omdat onze buren al hun derde gang hadden gehad, dat is serieus en zonder geintje bedoeld. Zelfs onze achter buren hadden al hun tweede gang gehad en die kwamen later als ons.
Maar goed misschien is dit wachten wel nodig omdat ze iets heel speciaals hebben gemaakt voor ons. NOU NEE! dat was totaal niet het geval, het was namelijk het volgende.
Stukje broccoli met wat bladerdeeg (extra lang opgewarmd want het zag bruin), curry (zag eruit als katte kots), groente lasagna (dikke drab) en wat patat en aardappelen en boontjes.
Sorry maar alles wat ze serveerde was gewoon smerig en gewoon niet restaurant waardig. En de eigenaar deed net alsof het een culinaire hoogstandje was, want hij presteerde het met trots en op een toon alsof wij VEGANs dom zijn. Zo van JA-JA je vraagt je af wat dit allemaal is en toen presteerde hij zij visie van wat hij vegan eten noemt.
Ik en me vrouw aten wat ervan omdat we om kwamen van de honger. Maar achteraf gezien hadden we gelijk moeten weglopen......want zoals wij al eerder zeiden dit was gewoon niet restaurant waardig en smerig.
Ik wou geen ophef maken op eerste kerstdag maar heb daar toch maar wel voor gekozen en heb tegen de serveerster gezegd dat ik het niet te eten vond en dat ik teleurgesteld ben in het restaurant.
Niet vanwege het lange wachten maar omdat ik een half jaar geleden al gereserveerd had. En ook omdat ze zichzelf voor doen als een vegan vriendelijke restaurant en dat ze het leuk vinden om nieuwe dingen te proberen. Maar niks daarvan is waar, alles is gewoon gelogen. Want alles wat ze ons voorschotelde kwam van de normale kaart en alles was even snel tussendoor gemaakt.
Ik was daarom niet van plan om de volle mep te betalen en liet dat snel doorschemeren. De serveerster ging naar de baas om te kijken of ze wat aan de prijs kon doen voor ons. De baas was zichtbaar geïrriteerd en is zeker niet gewend dat mensen zijn verkoop trucje door hebben? Uiteindelijk hebben ze wat eraan gedaan.....en vroeg de serveerster of we nog onze derde gang wilde hebben. Sorry maar NEE en heb snel betaald en ben weg gegaan.

Ik ben geen persoon die op internet loopt te zeiken over alles, maar hiervoor maak ik een uitzondering. Want dit restaurant loopt zichzelf te verkopen als VEGAN VRIENDELIJKE maar dat is het TOTAAL NIET!
Wil je eten zoals je thuis niet eet dan is dit je restaurant, want ik kan me niet voorstellen dat iemand thuis zo slecht eet.

English version:
Will keep it short and simple!
- Had to wait for one hour between every course. Total time 02:30 minutes and after the second course we walked out.
- Food is horrible and without any inspiration in it.
- Food is salty
- Produced fresh? SORRY THAT IS A LIE!!!!
- Owner talks to you with a voice like you are a kid and dumb. I don't like that.
- I really don't like it when they say they are vegan and all the signs point to NOT VEGANS. Because I can't believe that the owner is VEGAN after eating at this restaurant.

Do you want to eat like you don't eat at home!? Go to this restaurant because I can't believe that anybody will eat this poorly at his own home.

Why the criticism on this restaurant? Because I am pissed off because they had all the time in the world to prepare something OKAY and even amazing . Instead they served us crap and lied to us.

They should not be on HAPPYCOW they should be removed. I don't want anybody to have the same experience as we did.

Pros: None!!!!!!

Cons: Waiting time, lies..... Look at my review

Read More

By submitting this post you agree to HappyCow Terms

heerlijk vegan gegeten♡ - Edit

Er waren zowaar 3 keuzes op de kaart vegan, waarbij de proeverij ook nog veganistisch gegeten kon worden.Heerlijk 3 gangen menu gehad, met zelfs vegan mayonaise en een top dessert. Vriendelijke bediening. Kindermenu werd zonder problemen vegetarisch aangepast, waarbij de kinderen echt gesmuld hebben. Ik ga hier zeker weer komen.

Cons:

Read More

By submitting this post you agree to HappyCow Terms

lekker - Edit

Voor een niet-vegan restaurant veel (4) vegan opties. We hebben hier lekker geluncht met vegan kip en een vegan stoofpotje met lekkere bijgerechten (patat, aardappeltjes, bloemkool, rabarber en salade) er was zelfs vegan mayonaise. Ze waren vlot en het smaakte zeer goed

Pros: veel vegan opties, lekker, vriendelijk en vlot

Cons: standaard bijgerechten zijn niet vegan (even aange, er hing binnen een beetje een sigarettenlucht

Read More

By submitting this post you agree to HappyCow Terms

We had a great time! - Edit

For a non-vegan/vegetarian restaurant the options for vegans were very good. Great taste and plenty of side dishes. Very good value for money. Very nice owner, friendly staff.

Read More

By submitting this post you agree to HappyCow Terms

Lovely restaurant with some vegan options in the main capital of Drenthe - Edit

We had a nice dinner. There were a few vegan options on the card. The owner of the place was very friendly and helped us personaly. Great stay!

Pros: Friendly, Some vegan choices, Not expensive

Cons: A lot of other options (not vegan)

Read More

By submitting this post you agree to HappyCow Terms

Eindelijk iets gevonden. Dacht ik. - Edit

Met één veganist in het gezelschap was de keuze qua restaurants in Assen beperkt.
Aangezien we hier goede dingen over lazen gingen wij hier heen.
De inrichting is best oké. De keuze op de kaart is genoeg.
Werden direct op bitse toon terechtgewezen omdat we niet doodstil luisterden naar het praatje over het menu.
Oké, het zal wel.
Geen vegan voorgerecht; Niet gezellig.
Het hoofdgerecht was zo zo.
De veganist in kwestie had de tofu. Die redelijk smakeloos was. Niet lekker gekruid. Alleen een suikersausje erover.
Te weinig groente. Geen rauwkost. Aardappels gebakken in benzine ofzo. Geen patat.
De porties waren klein. Niet wat we verwacht hadden bij een traditioneel ogend restaurant.
Echt niet genoeg aan een klein voorgerecht en een hoofdgerecht. Dus dan maar verplicht een toetje dachten wij.
Tot we het op hadden en een van ons de euvele moed had om eerlijk te antwoorden op de vraag of het gesmaakt had.
"Nou nee, niet echt."
Toen kregen we op bitse toon te horen dat die informatie nuttiger was geweest tijdens de maaltijd. Dan had de vis in kwestie vervangen kunnen worden door een andere (verkeerd gebakken of ontdooide?) vis.
Wij zeiden direct: Dan de rekening maar. De lol is er af.
Even later kwam er een man bij ons. De eigenaar denk ik.
Wij dachten: om het goed te maken.
Maar dat was niet zo. Hij kwam de preek even dunnetjes over doen.
Dat we dat toch echt hadden moeten melden tijdens de maaltijd. (Wij moeten helemaal niks.)
En als we de volgende keer weer kwamen..... Huh? Dacht t toch niet.
Terwijl hij een man van 80 de les aan het lezen was, stonden 2 serveersters dichtbij mee te luisteren.
Het geheel was dusdanig overspannen en daardoor intimiderend dat we het hele verhaal maar over ons heen lieten komen.
Anyway, meneer Poort; Ik begrijp dat u gefrustreerd bent over mensen die hun gal spuien op internet.
Dat waren wij dus niet van plan. Zo zijn wij niet.
Wij hadden netjes gelogen dat het lekker was en daar was de kous mee af.
Een van ons echter, ging wel eerlijk in op uw vraag. Niet op internet, maar ter plekke. Maar dat werd ook niet gewaardeerd. Want dat had tijdens de maaltijd gemoeten.
Als ik het goed begrijp dicteert u waar en op welk exacte tijdstip eventuele kritiek gegeven.
Een vraagje: Als u niet echt wil weten hoe het smaakte. WAAROM VRAAGT U HET DAN?

Nou, onze avond was mooi verpest.
Het gezelschap in kwestie heeft nog een ijsje gegeten aan de straat.
Nou ja, minus de veganist dan, want die eet geen produkten gemaakt van uiersap.

Pros: Vegan options, Decent furniture

Cons: Unfriendly staff, Plain food

Read More

By submitting this post you agree to HappyCow Terms

Link to this page from your site. .
Return to Assen Vegetarian Restaurants & Health Food Store Listings
Business Owners, if you see an unfair review, read this.
Why was my review removed? - details / Review guidelines
Reviews are not endorsed by HappyCow - review terms
Has Poort van Assen closed, shut down, moved, or changed? Please use the Update Form.
This page has been viewed 633 times.

Keep HappyCow Growing Strong!

I would like to support