Vegan-friendly
Lacto
Ovo
Beer/Wine
European
French
Non-veg

Serves meat, vegan options available. Restaurant adjacent to the theatre. Has several marked vegan items on the menu including four main dish options for dinner as well as soups, salads, appetisers and desserts. Also offers a vegan high tea. Open Mon-Thu 12:00-21:00, Fri-Sat 11:00-21:00, Sun 16:00-21:00.


Venue map for Poort van Assen
© OpenStreetMap contributors

21 Reviews

First Review by I_R_Vegan

Bellatrivia

Points +895

Vegan
24 Aug 2023

Lekker gegeten :)

2023: Geluncht: vegan broodje shoarma, brood met vegan kroketten, cappuccino met sojamelk. Erg lekker allemaal!

2019: Samen hier gegeten, en we vonden het allemaal lekker. Wel hadden de porties iets groter gemogen. En iets meer beenruimte was ook wel fijn geweest.

Updated from previous review on 2023-08-24

Pros: - goede vegan opties

Advertisement

IrmaCeulemans

Points +35

Vegan
13 Aug 2023

Heerlijke gerechten, de proeverij is top!

Er zijn 4 vegan hoofdgerechten en de proeverij. Dit is echt een aanrader want zo proef je van alle gerechten een beetje en ze zijn allemaal heerlijk!!
Helaas hadden ze geen vegan wijn omdat er nauwelijks vraag naar is.
Dus vraag naar vegan wijn dan komt die ook weer op de kaart!

Pros: Heerlijke gerechten , Goede sfeer, Goed prijs kwaliteit verhouding

Cons: Geen vegan wijn

EveliendeWit

Points +338

Vegan
27 Jun 2023

Delicious and various choices

There are many options for a vegan lunch or diner. We had the vegan burger with vegan cheddar and mayonaise. It was a vegetable burger. Very delicious. We did have to wait for some time before the burger was served.

Updated from previous review on 2023-06-27

Pros: Many vegan options

JoletW

Points +120

Vegan
10 Mar 2023

Veel vegan opties

Het restaurant biedt veel vegan opties, zowel voor-, hoofd- en nagerechten. Het is lang geleden dat ik een vegan brownie gehad heb.
Grote porties ook!

Updated from previous review on 2023-03-10

Pros: Goede atmosfeer , Ruime keuze, Lekker

EvertKuiken

Points +182

Vegan
06 Oct 2022

Vriendelijke mensen, mooie zaak

Mijn vrouw en ik hebben hier op een doordeweekse dag gegeten. We werden alleraardigst ontvangen en van informatie voorzien. We kozen stoofpotje en aardappel-aubergine curry. Beide vonden we niet heel bijzonder. De vegan tiramisu daarentegen... Oeh. Ik maak zelf regelmatig tiramisu, maar deze was toch echt beter dan die van mij. Veel smaak. Volgende keer dat we in Assen zijn proberen we andere gerechten, maar we komen hier zeker terug.

Pros: Veel keuze, Aardige eigenaar, Veel ruimte

Cons: De gerechten die wij aten waren OK maar niet super

dyNathan

Points +20

Vegan
28 Aug 2021

Als ik 5 sterren kon geven, deed ik het.

Ontzettend lekker, veel vegan lunch en dinner opties, én een vegan dessert optie. Zeker aan te raden!

Pros: Veel vegan opties

PetraMeelker

Points +63

Vegan
17 Apr 2021

Favoriet in Assen

Als we naar Assen gaan, gaan we altijd naar Poort van Assen. Veel vegan opties zowel voor lunch als diner (inclusief geweldige desserts). Voor een niet vegan restaurant kun je hier heerlijk eten. Grote porties met veel lekkere bijgerechten en vriendelijke mensen. Het verrassingsmenu is een aanrader!

Pros: Veel vegan opties, Vriendelijk, Veel kennis van veganisme

leont

Points +681

Vegan
21 Sep 2020

Prima en veel keuze!

Prima eten voor een prima prijs. Maar liefst drie vegan hoofdgerechten en diverse voor en nagerechten.
Bij navraag bleek dat de vrouw van de eigenaar vegan eet :-). En het personeel snapt ook echt wat vegan is.
Wij aten de Lima bonensalade en de Mango curry (met heel veel lekkere bijgerechten). Bij de cappuccino (met soja melk) was zelfs het chocolaatje vegan!
Het is dat we ver weg wonen (Haarlem) anders zouden we hier zeker terug komen!

Pros: Keuze , Prettige inrichting en bediening

assenpoester

Points +22

Vegan
01 Jun 2020

Lekker gegeten

Aardig personeel en zeer vegan friendly! Aparte vegan kaart, zodat je zonder zorgen iets kunt bestellen.

Pros: Veel vegan opties., Vriendelijke bediening.

Sure_lee

Points +20

Vegan
04 Mar 2020

Redelijk eten

Veel vegan opties op de kaart. Allemaal verrassende gerechten waar ik echt nieuwsgierig naar was. Maar vond de smaak van de gerechten tegenvallen.

Pros: Veel vegan opties

Cons: Smaak viel tegen

RemcoKnijpstra

Points +1161

Vegan
09 Jul 2019

Heerlijk en gevarieerd met aandacht voor veganisme / delicious and lots of variaty with attention to veganism

I really had a delicious meal at the Poort van Assen.
You really don`t lack anything as a vegan and after i finished my food they could roll me home.
When we said we were vegan the owner came to us and mentioned that besides the listed vegan items on the menu, the tastings (small versions of several dishes, consisting out of 4 main starters, 4 main dishes and 4 deserts ) could also be made vegan.
We both ordered the tastings and we were so stuffed when we finished everything and it was so delicious!!

Net heerlijk gegeten bij de poort van Assen. Je komt hier echt niets tekort als vegan en kan nu echt naar huis gerold worden🙂🙃🙂🙃 toen we zeiden dat we vegan waren kwam de eigenaar naar ons toe met de mededeling dat de proeverij ook Vegan kon (bestaat uit 4 voorgerechtjes, 4 hoofdgerechtjes en 4 nagerechtjes), dit dan ook beiden genomen en ooh wat was het lekker en ooh wat zitten we vol🍺🍴🥧🌯🥗🍟🥦

Updated from previous review on 2018-09-01

Pros: lots of vegan options, Very delicious, They think with you

Cons: Geen

Eepie

01 Sep 2018

Grappig, zo is er 6 maanden geen review en zo opeens twee in enkele minuten ;). Ik heb jullie nog zien zitten haha. Leuk om te weten dat er meerdere vegans waren!

DolphinE

Points +30

Vegan
25 Mar 2019

Heel goed eten!

Ondanks dat het geen vegan of vegetarisch restaurant is was er voor mij genoeg te kiezen! Als voorgerecht koos ik bruchetta’s met spicy salsa die ik heel lekker vond. Ook de cougette soep en pasta schelpen gevuld met vegan ricotta waren heerlijk. Al het eten was mooi opgemaakt. De bediening was heel vriendelijk en vertelde duidelijk welke sidedishes wel en niet vegan waren omdat ik met mijn non vegan ouders was. Bijna alles daarvan was vegan!!!

Voor het toetje waren er twee vegan opties waarvan ik de chocoladepompoencake met soya vanilleijs koos. Ik vond de chocoladepompoencake niet heel bijzonder maar ook niet vies. Het was ook niet echt een cake maar meer een raw...iets. Smaken verschillen... Ik persoonlijk heb dan liever gewoon perenijsje of raketje. Het vanilleijs was wel heerlijk met de smaak van échte vanille (er zaten van die bruine stipjes in). Ook het dessert was mooi opgemaakt.

Het restaurant zag er ook gezellig uit. Netjes maar niet te stijf. De tafels stonden op een prettige afstand van elkaar. Ik wil daar zeker nog vaker eten!

LammertWesterhoff

Points +1056

Vegan
26 Dec 2018

Vegan Christmas Dinner

We came here for dinner on Christmas day. The main reason we chose this place was because it seemed like the only Vegan friendly restaurant in the area suitable for a real Christmas dinner. We were not disappointed and they clearly make it very visible that they are Vegan friendly by offering a complete Christmas menu and having Vegan wines on the wine card as well.

We enjoyed all the food. Service was fine and friendly but we did have to wait quite long for our starter (almost an hour). After that they served the meals more rapidly.

Pros: good vegan options, very welcoming to vegans

krisswitser

Points +28

Vegan
12 Sep 2018

Was heerlijk. Heel veel vegan keuze standaard op de kaart

Veel keuze bij zowel de voor en hoofdgerechten en de toetjes. Zelfs vegan mayonaise. Grote porties en lekker gevarieerd eten!

Pros: Veel keuze, Lekker eten, Vriendelijke mensen

Eepie

Points +828

Vegan
01 Sep 2018

Fine

Three out of four vegetarian main dishes were vegan. Two desserts were vegan.

The "tower of vegetables" with vegan chicken was alright. The yellow curry was very good!

The bounty pie didn't really taste like a bounty or even coconut, though. But nevertheless was a fine dessert.

The fact they have vegan mayonaise is a big plus!

Overall decoration and ambiance is a bit old fashioned.

Staff was really nice.

Amstelveners

Points +23

Vegan
30 Mar 2018

Vegan options

Gastvrij onthaald door de eigenaar, die trots de vegan options noemde. Wij als omni en vegan hadden beide voldoende keuzemogelijkheden voor voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Prima eten zonder veel poespas. Met een heerlijke vegan rode wijn erbij. Heel positief voor een van origine traditioneel restaurant. Er komen regelmatig vegans eten, een aantal wekelijks. Wij hebben bij dit ene diner vanzelfsprekend niet alles geproefd, en kunnen een volgende keer dus daar iets nieuws proberen. Onze complimenten voor het meegaan met de tijd.

Pros: friendly staff, many vegan options, suitable for 'mixed company' - omni, veggie, vegan

Theoneandonly

Points +20

Vegan
27 Dec 2017

Horrible and food without any inspiration

Ik en me vrouw waren opzoek naar een restaurant om op eerste kerstdag te gaan eten. Al gauw kom je bij dit restaurant terecht omdat dit het enigste restaurant is waar je veganistisch kan eten.
(In iedergeval eten is een groot woord......want ik zal het geen eten noemen)
We hadden een half jaar geleden al gereserveerd en de persoon waar we email contact mee hadden was erg netjes. En ze vertelde dat ze zelf ook VEGAN is en dat de kok het leuk vindt om nieuwe dingen te proberen. Nou dachten we dit is het restaurant waar we onze eerste kerst vieren zonder familie.
We keken er enorm naar uit......erg dom van ons.
Onze amuse was een stuk cassave (van supermarkt jumbo) met daarop een stukje sla, walnoot en wat olie. En na dit begon het wachten en de irritatie.
We moesten een uur wachten op onze eerste gang. En na een uur wachten was ook nog eens het verkeerde, was namelijk voor onze (niet-vegan) buren. Het was namelijk kalkoen met nog iets erop. De serveerster keek ons aan alsof wij gek waren, omdat we nogal verbaasd uit onze ogen keken. Na een paar lange seconden kwam ze erachter dat ze fout had gemaakt.
Na nog eens 15 minuten wachten kwam onze eerste gang (1 uur en een 15 minuten totaal).
Het bestond uit een stuk gegrilde aubergine met daarin wat groente, komkommer met wat stukjes tomaat, bloemkool bouillon (heel erg zout) en wat rauwkost.
Over onze eerste gang kan ik heel kort zijn.....ze zeggen dat ze alles vers maken? Maar dat is complete BS, want alles komt (volgens mij) uit een pakje. En is totaal inspiratieloos en smaakt ook inspiratieloos!
Onze tweede gang kwam na nog eens een uur wachten, ik was op dat moment al redelijk aan het koken van irritatie. Omdat onze buren al hun derde gang hadden gehad, dat is serieus en zonder geintje bedoeld. Zelfs onze achter buren hadden al hun tweede gang gehad en die kwamen later als ons.
Maar goed misschien is dit wachten wel nodig omdat ze iets heel speciaals hebben gemaakt voor ons. NOU NEE! dat was totaal niet het geval, het was namelijk het volgende.
Stukje broccoli met wat bladerdeeg (extra lang opgewarmd want het zag bruin), curry (zag eruit als katte kots), groente lasagna (dikke drab) en wat patat en aardappelen en boontjes.
Sorry maar alles wat ze serveerde was gewoon smerig en gewoon niet restaurant waardig. En de eigenaar deed net alsof het een culinaire hoogstandje was, want hij presteerde het met trots en op een toon alsof wij VEGANs dom zijn. Zo van JA-JA je vraagt je af wat dit allemaal is en toen presteerde hij zij visie van wat hij vegan eten noemt.
Ik en me vrouw aten wat ervan omdat we om kwamen van de honger. Maar achteraf gezien hadden we gelijk moeten weglopen......want zoals wij al eerder zeiden dit was gewoon niet restaurant waardig en smerig.
Ik wou geen ophef maken op eerste kerstdag maar heb daar toch maar wel voor gekozen en heb tegen de serveerster gezegd dat ik het niet te eten vond en dat ik teleurgesteld ben in het restaurant.
Niet vanwege het lange wachten maar omdat ik een half jaar geleden al gereserveerd had. En ook omdat ze zichzelf voor doen als een vegan vriendelijke restaurant en dat ze het leuk vinden om nieuwe dingen te proberen. Maar niks daarvan is waar, alles is gewoon gelogen. Want alles wat ze ons voorschotelde kwam van de normale kaart en alles was even snel tussendoor gemaakt.
Ik was daarom niet van plan om de volle mep te betalen en liet dat snel doorschemeren. De serveerster ging naar de baas om te kijken of ze wat aan de prijs kon doen voor ons. De baas was zichtbaar geïrriteerd en is zeker niet gewend dat mensen zijn verkoop trucje door hebben? Uiteindelijk hebben ze wat eraan gedaan.....en vroeg de serveerster of we nog onze derde gang wilde hebben. Sorry maar NEE en heb snel betaald en ben weg gegaan.

Ik ben geen persoon die op internet loopt te zeiken over alles, maar hiervoor maak ik een uitzondering. Want dit restaurant loopt zichzelf te verkopen als VEGAN VRIENDELIJKE maar dat is het TOTAAL NIET!
Wil je eten zoals je thuis niet eet dan is dit je restaurant, want ik kan me niet voorstellen dat iemand thuis zo slecht eet.

English version:
Will keep it short and simple!
- Had to wait for one hour between every course. Total time 02:30 minutes and after the second course we walked out.
- Food is horrible and without any inspiration in it.
- Food is salty
- Produced fresh? SORRY THAT IS A LIE!!!!
- Owner talks to you with a voice like you are a kid and dumb. I don't like that.
- I really don't like it when they say they are vegan and all the signs point to NOT VEGANS. Because I can't believe that the owner is VEGAN after eating at this restaurant.

Do you want to eat like you don't eat at home!? Go to this restaurant because I can't believe that anybody will eat this poorly at his own home.

Why the criticism on this restaurant? Because I am pissed off because they had all the time in the world to prepare something OKAY and even amazing . Instead they served us crap and lied to us.

They should not be on HAPPYCOW they should be removed. I don't want anybody to have the same experience as we did.

Pros: None!!!!!!

Cons: Waiting time, lies..... Look at my review

MootjeKatootje

Points +26

Raw
02 Sep 2017

heerlijk vegan gegeten♡

Er waren zowaar 3 keuzes op de kaart vegan, waarbij de proeverij ook nog veganistisch gegeten kon worden.Heerlijk 3 gangen menu gehad, met zelfs vegan mayonaise en een top dessert. Vriendelijke bediening. Kindermenu werd zonder problemen vegetarisch aangepast, waarbij de kinderen echt gesmuld hebben. Ik ga hier zeker weer komen.

Cons:

Purplewitch

Points +24

Herbivore
18 Jun 2017

We had a great time!

For a non-vegan/vegetarian restaurant the options for vegans were very good. Great taste and plenty of side dishes. Very good value for money. Very nice owner, friendly staff.

ErwinKiki

Points +1112

Vegan
29 Oct 2016

Lovely restaurant with some vegan options in the main capital of Drenthe

We had a nice dinner. There were a few vegan options on the card. The owner of the place was very friendly and helped us personaly. Great stay!

Pros: Friendly, Some vegan choices, Not expensive

Cons: A lot of other options (not vegan)

I_R_Vegan

Points +21

Vegan
14 Sep 2016

Eindelijk iets gevonden. Dacht ik.

Met één veganist in het gezelschap was de keuze qua restaurants in Assen beperkt.
Aangezien we hier goede dingen over lazen gingen wij hier heen.
De inrichting is best oké. De keuze op de kaart is genoeg.
Werden direct op bitse toon terechtgewezen omdat we niet doodstil luisterden naar het praatje over het menu.
Oké, het zal wel.
Geen vegan voorgerecht; Niet gezellig.
Het hoofdgerecht was zo zo.
De veganist in kwestie had de tofu. Die redelijk smakeloos was. Niet lekker gekruid. Alleen een suikersausje erover.
Te weinig groente. Geen rauwkost. Aardappels gebakken in benzine ofzo. Geen patat.
De porties waren klein. Niet wat we verwacht hadden bij een traditioneel ogend restaurant.
Echt niet genoeg aan een klein voorgerecht en een hoofdgerecht. Dus dan maar verplicht een toetje dachten wij.
Tot we het op hadden en een van ons de euvele moed had om eerlijk te antwoorden op de vraag of het gesmaakt had.
"Nou nee, niet echt."
Toen kregen we op bitse toon te horen dat die informatie nuttiger was geweest tijdens de maaltijd. Dan had de vis in kwestie vervangen kunnen worden door een andere (verkeerd gebakken of ontdooide?) vis.
Wij zeiden direct: Dan de rekening maar. De lol is er af.
Even later kwam er een man bij ons. De eigenaar denk ik.
Wij dachten: om het goed te maken.
Maar dat was niet zo. Hij kwam de preek even dunnetjes over doen.
Dat we dat toch echt hadden moeten melden tijdens de maaltijd. (Wij moeten helemaal niks.)
En als we de volgende keer weer kwamen..... Huh? Dacht t toch niet.
Terwijl hij een man van 80 de les aan het lezen was, stonden 2 serveersters dichtbij mee te luisteren.
Het geheel was dusdanig overspannen en daardoor intimiderend dat we het hele verhaal maar over ons heen lieten komen.
Anyway, meneer Poort; Ik begrijp dat u gefrustreerd bent over mensen die hun gal spuien op internet.
Dat waren wij dus niet van plan. Zo zijn wij niet.
Wij hadden netjes gelogen dat het lekker was en daar was de kous mee af.
Een van ons echter, ging wel eerlijk in op uw vraag. Niet op internet, maar ter plekke. Maar dat werd ook niet gewaardeerd. Want dat had tijdens de maaltijd gemoeten.
Als ik het goed begrijp dicteert u waar en op welk exacte tijdstip eventuele kritiek gegeven.
Een vraagje: Als u niet echt wil weten hoe het smaakte. WAAROM VRAAGT U HET DAN?

Nou, onze avond was mooi verpest.
Het gezelschap in kwestie heeft nog een ijsje gegeten aan de straat.
Nou ja, minus de veganist dan, want die eet geen produkten gemaakt van uiersap.

Pros: Vegan options, Decent furniture

Cons: Unfriendly staff, Plain food




This page has been viewed 3753 times.