• Brasserie de Kolonie

  • (9)
    3
    Loading...
  • White Veg-options
Lacto
Ovo
Mediterranean
Beer/Wine
Mexican
European
French
Non-veg

Serves meat, vegan options available. Offers a vegan hamburger and a vegan falafel sandwich. Also offers 3 vegan main courses including a chili soy carne and falafel with tomato sauce. Also has vegan ice-cream. NOTE: Reported that fries and vegan snacks are baked in animal fat. Open Mon-Wed 11:00-22:00, Fri-Sat 11:00-22:00, Sun 09:00-22:00. Closed Mon.


Venue map for Brasserie de Kolonie
© OpenStreetMap contributors

9 Reviews

First Review by Bo01

Yasmin.Van.Wezer

Points +49

Vegan
10 May 2022

NOT VEGAN

Vervang het frietvet door plantaardige olie zodat de vegan kroketten echt vegan zijn, en de frietjes bij de vegan hoofdgerechten ook vegan zijn.
Ps : een beter systeem om de klassieke vegan en non-vegan gerechten uit elkaar te houden, zodat vegans niet per ongeluk het vleesgerecht krijgen.

Pros: Vriendelijk personeel, Bijna een ruim assortiment aan vegan gerechten

Cons: Bakken in rundsvet, Vegan opties niet echt vegan

Advertisement

Robbie_DW

Points +31

Vegetarian
04 Sep 2021

Heerlijke vegetarische/vegan kaart

Veel "op grootmoeders wijze" gerechten die veggie/vegan zijn gemaakt. Ik heb zelf de seitan stoofvlees genomen met frieten. Hemels lekker! Toen ik om mayonaise vroeg stelden de ober zelf voor of het vegan mayonaise mocht zijn. Zeer fijn om met je niet veggie/vegan familie leden samen te gaan eten. Prijs kwaliteit is het wat aan de duurdere kant, maar qua smaak kan het echt tellen. Zeer lekker! Een echte aanrader!

Pros: Lekkere seitan stoofvlees

Cons: Beetje aan de duurdere kant

TimVanMierlo

Points +67

Vegan
24 Jul 2021

Zeer lekker bijna compleet vegan

Vanavond voor de eerste keer gaan eten bij Brasserie De Kolonie . Waarom? Omdat die ook redelijk wat #vegan gerechten op hun menukaart hebben staan.
In volgorde :
Duo van vegan kroketten met veganaise.
Seitan stoofvlees met frietjes.
Vegan tiramisu.
Het enige spijtige compromis dat je moet maken is dat de kroketten en de frieten in dierlijk vet worden gefrituurd.
Los daarvan wel heel lekker gegeten!

Pros: Vegan gerechten voor een volledig 3gangen menu

Cons: Gefrituurde in dierlijk vet

CelineTanguy

Points +46

Vegan
10 Oct 2020

Geen aanrader

Als voorgerecht bieden ze vegan kaeskrokketjes aan, deze zijn echter in dierlijk vet gebakken en zijn dus niet vegan. Dit is zeer misleidend. De tomatensoep zonder room is wel vegan.
Ze bieden een stuk of zes hoofdgerechten aan: chili soy carne, wok, vol au vent, seitan stoofvlees, curry met ananas... Als bijgerecht kan je kiezen tussen rijst, frietjes, couscous of pasta. Aangezien de frietjes in dierlijk vet worden gebakken, is dit geen optie. Over de pasta had ik ook mijn twijfels of deze wel vegan zou zijn. Ik ben voor de wok met rijst gegaan. Deze was lekker, maar niet voor op restaurant te gaan.
Als dessert bieden ze soya-ijs of vegan tiramisu met rode vruchten aan. Ik heb de vegan tiramisu gekozen. Hierin was ik zeer teleurgesteld. Het was helemaal geen tiramisu, maar rawcake. We waren er ook sterk van overtuigd dat deze gewoon in de supermarkt wordt aangekocht. Voor 7,50 vond ik dit jammer.

De bediening was vriendelijk. Het was wel gek dat we zo lang moesten wachten op ons eten terwijl slechts 1/4 van de tafels vol waren.

Het is een goede plek voor vegetariërs of voor vegans om met een groep vlees-eters te gaan eten. Maar als vegan zal ik hier niet terug reserveren.

Pros: grote porties, gezellig

Cons: dierlijk vet, lange wachttijd

marijkebisschops

Points +16

Vegan
01 Mar 2020

Vegan is niet altijd Vegan !

Kroketten en fritten worden gebakken in dierlijk vet! Mooi aanbod van Vegan kroketten maar bakwijze is niet Vegan

Pros: Mooi Vegan aanbod

Cons: Vegan kroketten gebakken in dierlijk vet !

ZoëMon

Points +165

Vegetarian
26 Feb 2020

Prijzig, maar handig om met omnis te tafelen

Vandaag de vol au vegan gegeten, lekker mét koekje! M'n omni moeder at de 'kip' curry en was ook helemaal verkocht😄 m'n vader vond de (vegetarische) penne al arrabiata ook lekker pittig.

MarnixDorrestein

Points +34

Vegetarian
07 Jan 2020

Please avoid

Frankly: very poor vegetarian food. We had the falafel which consisted of a few tiny low quality pre-fab falafel balls, canned pees and carrots in prefab tomatosauce, plenty of tasteless couscous and for some mysterious reason, rucola on top. Also painfully overprized.

We appreciate traditional restaurants making an effort with a vegan section on the menu. But please do your homework.

Cons: Overprized, Slow, Prefab and tasteless

Sannemal

Points +24

Vegan
06 Dec 2019

Diner

Super lekker gegeten! Ik had de Vegan vol au vent; met veganaise & frietjes. Mijn vriend had de Chili soy carne met rijst. Achteraf hebben we nog een ijsje gegeten (soja ijs) & de tiramisu! Wij komen zeker terug !!

CelineTanguy

10 Oct 2020

kroketten en frietjes worden in dierlijk vet gebakken!

Bo01

Points +96

Vegan
17 Oct 2019

Topgerechtjes!

Echt een aanrader om te gaan tafelen, genoeg vegan keuze en het was super lekker! Zal vanaf nu 1 van mijn vaste restaurantjes worden om te gaan eten, vooral met familie en vrienden die niet plantaardig eten is dit perfect!

Pros: Veel keuze, Originele vegan gerechtjes, Vegan tiramisu
This page has been viewed 2251 times.